مدیرعامل خیریه جمعیت تولد دوباره خبر داد: افتتاح اولین مدل طبی مرکز نگهداری زنان مصرف‌کننده مواد مخدر برای اولین بار در جهان

اعتیاد زنانمدیرعامل خیریه جمعیت تولد دوباره با بیان اینکه مدل طبی مرکز نگهداری زنان و زنان باردار مصرف‌کننده مواد مخدر برای اولین بار در جهان توسط این مرکز افتتاح شده، گفت: برنامه‌های ویژه‌ای در این مرکز برای درمان و بهبود زنان در نظر گرفتیم.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران به نقل از فارس؛ عباس دیلمی‌زاده در مراسم افتتاح اولین مرکز اقامتی مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف‌کننده مواد مخدر که امروز چهارشنبه برگزار شد، گفت: ۱۵ سال پیش با یک چادر و زمینی که متعلق به شهرداری تهران بود در منطقه پونک و پارک پردیسان فعلی کار خود را با هم‌‌اندیشی بهبودیافتگان مواد مخدر آغاز کردیم.

وی با بیان اینکه سالیان متمادی زمان برد تا برنامه‌های خود را توسعه دهیم، افزود: هم اکنون ۱۰۰ مرکز زیرنظر مرکز خیریه جمعیت تولدی دوباره فعالیت می‌کنند که تمامی این فعالیت‌ها برای پاسخ به نیازهای جامعه در مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است.

دیلمی‌زاده خاطرنشان کرد: اولین مرکز زنان را در شیراز و در سال ۱۳۸۲ افتتاح کردیم.

مدیرعامل خیریه جمعیت تولد دوباره اظهار داشت: مدل طبی و نگهدارنده زنان و زنان باردار مصرف‌کننده مواد مخدر برای اولین بار در جهان توسط این مرکز افتتاح شده است.

وی گفت: برای پاسخ به نیازهای شهروندان به دلیل حضور معتادینی که در حاشیه اتوبان‌های تهران زندگی می‌کردند برنامه‌های ویژه‌ای از جمله مددکاری در نظر گرفته‌ایم.

دیلمی‌زاده افزود: از ۱۰۰ مرکز تحت مدیریت مرکز تولد دوباره ۹۰ مرکز را به NGO ها واگذار و تنها ۱۰ مرکز را برای انجام فعالیت‌های تخصصی تحت‌نظر مرکز خود نگه‌ داشته‌ایم.

مدیرعامل خیریه جمعیت تولد دوباره اظهار داشت: به دلیل توسعه اقدامات مرکز خیریه جمعیت تولد دوباره هم اکنون نیازمند کمک‌های مالی دولتی و غیردولتی هستیم.

وی با تأکید بر اینکه نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران و ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان سیاست‌گذار این حوزه بستری را برای رشد و ارتقای مرکز خیریه تولد دوباره به وجود آوردند که ما از آنها سپاسگزاریم، خاطرنشان کرد: از فضای همکاری به وجود آمده دستگا‌ه‌های دولتی و غیردولتی با این مرکز تشکر می‌کنم.

دیلمی‌زاده افزود: امروز جمعیت تولد دوباره شبکه‌ای را در کشورهای مختلف با حضور ۴۰ NGO در آسیای مرکزی و غرب آسیا تشکیل داده که فراهم آمدن این فضا تنها توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر برای توسعه فعالیت‌های ما دلیل این اقدامات بوده است.

مدیرعامل خیریه جمعیت تولد دوباره گفت: سال ۱۳۹۲ پیام اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر از سوی دولت صادر شد که تأثیر بسیار زیادی در مبارزه با این بلای خانمان‌سوز داشت. ضمن اینکه برنامه‌های ویژه صیانت از معتاد بهبود یافته نیز در این مسیر بسیار تأثیرگذار بود لذا امید داریم که این برنامه در سالهای آینده توسعه یابد.

وی با بیان اینکه NGO ها مطالبه‌گر برنامه‌های اجتماعی و فعالیت‌های آن هستند اما به هیچ وجه نباید طلبکار دستگاه‌های دولتی باشند،‌اظهار داشت: فعالیت‌های NGOها برای جامعه هدف بسیار مهمتر از این موضوع است لذا نباید کسی طلبکار باشد.

دیلمی‌زاده با بیان اینکه ۶ ماه برای صدور اولین مرکز اقامتی مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف‌کننده مواد مخدر منتظر بودیم،‌گفت: ۱۲ پرسنل و ۲ دکتر حاضر در این مرکز هم اکنون فعالیت‌های درمانی خود را پیگیری می‌کنند اما از دولت می‌خواهیم تا نگاه و کمک ویژه‌ای به مرکز خیریه جمعیت تولد دوباره داشته باشند.

مدیرعامل خیریه جمعیت تولد دوباره اظهار داشت: از یک مدل پرهیزمدار به سمت مدل کاهش آسیب رسیده‌ایم و هم اکنون مدل طبی در ایران بر اساس اصول درمان نگهدارنده و دارویی کار خود را آغاز کرده که امیدواریم این مدل بتواند راه جدیدی را برای برنامه‌های اقامتی بهبود معتادین داشته باشد.

وی افزود: تلاش می‌کنیم الگوی مناسبی برای شفافیت NGO ها باشیم و به دیگر NGO های فعال در کشور نیز توصیه می‌کنم که شفافیت مالی در اقدامات و فعالیت‌هایشان را در دستور کار قرار دهند.

دیلمی‌زاده در پایان اظهار امیدواری کرد که هیچ نوزاد معتادی به دنیا نیاید ضمن اینکه با اقدامات درمانی صورت گرفته درباره مادران معتاد بتوانیم فرزندان سالمی را از آنها به جامعه تحویل دهیم.

 

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا